fbpx
 

Vahva ja uskottava maanpuolustus on turvallisen Suomen kivijalka

Vahva ja uskottava maanpuolustus on turvallisen Suomen kivijalka

✅Riittävä hävittäjien määrä varmistettava ilmavoimille
✅Vahvat omat puolustusvoimat sekä puolustusliitto

Suoritin aikanaan asepalvelukseni Kauhavan lentosotakoululla. Kolme kuukautta kahdentoista kuukauden koulutuksesta vietin Haminassa reserviupseerikurssilla 239. Sain siis kunnian olla saapumiserämme yksi kolmesta RUK valituista. Pitkän ja haastavan koulutuksen jälkeen kotiuduin reserviin upseerina ja sotilaspoliisijoukkueen johtajana. Tuona aikana sain vahvan koulutuksen ja kattavan tietotaidon Suomen maanpuolustuksesta ja sen tarpeista. Viime aikoina turvallisuus on noussut Suomessa politiikan keskiöön – ja syystäkin.

Uskottava ja kattava maanpuolustus on ehdottomasti yksi Suomen turvallisuutta, ja ennen kaikkea kansalaistemme turvallisuuden tunnetta kohottavista tekijöistä. Puolustusvoimien tulee olla moderni ja tasokas niin maalla, merellä kuin ilmassa. Meidän tulee varmistaa, että Suomi on puolustuksellisesti vahva sekä oman puolustusvoimien, että riittävän vahvojen yhteisten puolustusliittojen kanssa. Nykyisellään etenkin kyberturvallisuuteen ja erilaisiin tietoliikennejärjestelmiin liittyvät uhat ovat todellisia globaalia uhkia. Saamme viikoittain lukea erilaisista hyökkäyksistä tärkeitä tietojärjestelmiämme kohtaan. Näiden uhkien ennaltaehkäisemiseksi meidän olisi tärkeää olla osa puolustusliittoa ja mukana kehittämässä näiden uhkien ennaltaehkäisyä maailmanlaajuisesti. Suomella voisi olla keskeinen asema tässä huipputaitavien kyberosaajiemme ansiosta.

Jos kaikki menee suunnitellusti, Suomen eduskunta päättää uusista hävittäjähankinnoista seuraavalla eduskuntakaudella nykyisten hävittäjien (Hornet) poistuessa käytöstä. On päivänselvää, että uskottavien puolustusvoimien ylläpitämiseksi hävittäjien määrä on pidettävä vähintään nykyisellä tasolla. Tätä olen valmis puolustamaan voimakkaasti kansanedustajana.

Tommi Mäki, eduskuntavaaliehdokas KOK Reservin upseeri Yrittäjä, kaupunginvaltuutettu, Vaasa