fbpx
 

Verovippailu lopetettava Vaasassa

Verovippailu lopetettava Vaasassa

Vaasan kaupunginvaltuusto on nostanut tuloveroprosenttiaan kuluvan valtuustokauden aikana kahdesti. Nosto on toteutettu kahden viimeisen vuoden aikana, jolloin prosentti on kohonnut aiemmasta kahdestakymmenestä prosentista (20%) kahteenkymmeneen yhteen prosenttiin (21%). Yhden prosentin nosto tarkoittaa peruspalkansaajan käteen jäävän nettopalkan pienentymistä useammalla sadalla eurolla vuodessa.

Korotukset on tehty vaikeassa taloustilanteessa, jonka aikana kaupunkimme on joutunut tekemään rajuja säästötoimenpiteitä samalla etsien uusia ja kasvavia tulonlähteitä. Kokoomus on aktiivisesti pyrkinyt molempina vuosina löytämään veronkorotukselle vaihtoehtoisia ratkaisuja ja veroprosentin nostot on tehty pitkin hampain. Vastaavissa tilanteissa tulisi pohtia laajemmin, mitkä ovat kaupungin välttämättömät palvelut ja mistä voisimme karsia tilapäisesti ilman veronmaksajien taskulta vippaamista.

On sanomattakin selvää, että kaupunkiseutujen välisessä kiristyvässä kamppailussa matala verotaso on yksi merkittävä kriteeri ihmisille heidän valitessaan asuinkaupunkinsa. Tuossa kamppailussa Vaasalla ei ole varaa hävitä. Kaupungin katettua alijäämäisen taloutensa, on meidän tehtävä pikaiset toimenpiteet verotuksen osalta.

Verovippailulle on tehtävä nyt Vaasassa loppu ja valtuuston tuleekin ottaa asiakseen laskea veroprosenttia välittömästi vuodelle 2021 vähintään puolella prosenttiyksiköllä. Tavoitteena olla jälleen yksi Suomen matalimman verotason kaupungeista, mitä olimme kaksi vuotta sitten.